Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

meg cabotprinsessapäiväkirjatulkomainen kirjallisuus

Paluu Prinsessapäiväkirjojen pariin (#1)



Monille ikätovereillani Harry Potter on se kirjasarja, joka muovasi heistä lukijan. Vaikka Harry ja kumppanit ovat minulle myös tärkeitä, Meg Cabotin Prinsessapäiväkirjat-sarja ja Mia Thermopolikset seikkailut saivat minut aikanaan innostumaan lukemisesta, fiktionaalisista poikaystävistä ja paljon muusta.

Nyt kun olen vihdoin saanut opiskelut hoidettua ja minulla on aikaa lukea jotain muutakin kuin koulukirjoja, päätin kaivella Prinsessapäiväkirjat esiin ja sukeltaa takaisin Mian kuninkaallisiin seikkailuihin. Paluu Mian tarinan pariin inspiroi minut myös bloggaamaan ja päätin, että aion jakaa tuntemuksiani ja ajatuksiani kirjoista blogikirjoitusten muodossa. Tämä postaus keskittyy sarjan kahteen ensimmäiseen kirjaan.


Ensimmäisen kirjan aloittaminen uudelleen tuntui siltä kuin olisi palannut kotiin. Kirjan hahmot, huumori ja tapahtumat kaikki onnistuivat muistuttamaan minua siitä, miksi rakastan tätä sarjaa niin paljon.

Kirjan sisäkannessa lukee nimeni ja vuosi 2002. Prinsessapäiväkirjat julkaistiin englanniksi vuonna 2000 ja sain itse kyseisen kirjan yhdentenätoista syntymäpäivänäni huhtikuussa 2002. Serkkuni ja hänen vaimonsa todennäköisesti eivät osanneet arvata lahjaa ostaessaan kuinka tärkeä tästä kirjasta tulisi minulle!

Mian huumorintaju on kenties se seikka johon olen aina pystynyt samaistumaan eniten näitä kirjoja lukiessa. Hän on sarkastinen, hieman pessimistinen ja todennäköisesti sitä täysin tajuamatta ihan älyttömän hauska ja viihdyttävä. Mian ja Lillyn ystävyys ja kuinka se kehittyy näiden kirjojen aikana on kirjoitettu täydellisesti -- he riitelevät ja ovat asioista eri mieltä, mutta lopulta kuitenkin löytävät toisensa.

Olen aika ylpeä itsestäni ja siitä että pääsin näinkin pitkälle tässä postauksessa mainitsematta Michaelia. Michael Moscovitz on aikalailla minun ensimmäinen "fictional crush" ja tunnen häntä kohtaan vielä samanlaisia tunteita kuin vuonna 2002 sarjan ensimmäistä kirjaa lukiessani. Michael on fiksu, hauska ja kuten Mia, saan aina perhosia vatsaani kun kuvittelen niitä hetkiä kun Michael hengailee ilman paitaa Moscovitzien asunnossa.


Meg Cabot onnistuu kirjoittamaan realistisen ystävyyssuhteen lisäksi myös mielestäni erittäin realistisen kuvauksen äidin ja tyttären sekä isoäidin ja lapsenlapsen suhteista. Mia ja hänen äiti ovat super läheisiä ja lukijana pystyn onnekseni samaistumaan siihen, koska oma suhteeni äitini kanssa on läheinen.

Mian ja hänen iso-äitinsä erimielisyydet on monien naurujen lähde, mutta heidän suhteessa on myös jotain mihin pystyn samaistumaan. Oma iso-äitini, joka valitettavasi nukkui pois huhtikuussa, omasi vahvat mielipiteet ja tiukat ajatukset siitä miten asioiden tulisi toimia. Olimme usein asioista eri mieltä, mutta tiesin kuitenkin, että kaikkien mahdollisten argumenttien alta löytyy rakkaus ja välittäminen. Vaikka Mian iso-äiti usein nähdään negatiivisessa valossa etenkin näissä sarjan alkupään kirjoissa, on mielenkiintoista seurata kuinka heidän suhde kehittyy ja kuinka he alkavat lopulta ymmärtää toisiaan paremmin.

Odotan innolla sarjan jatkoa enkä malta odottaa, että etenkin Mian ja Michaelin suhde kehittyy. Mian ihastus Michaeliin on älyttömän hyvin kirjoitettu ja vaikka tiedän mitä heidän välillä lopulta tapahtuu en malta odottaa että saan elää heidän tarinansa läpi uudelleen näiden kirjojen kautta.

Löytyykö tätä kautta muita Prinsessapäiväkirjat-faneja? Oon aina valmis hehkuttamaan muiden lukijoiden kanssa tämän sarjan täydellisyyttä!

3 comments:

  1. Kiitos sun, aloitin tän sarjan alusta just! :D Nyt haluun oikeesti lukee koko sarjan! Ja Michael<33

    ReplyDelete
    Replies
    1. JEEEEE! Tää sarja on niin uudelleen lukemisen arvoinen. Ite yritän lukea aina jotain muuta välissä, etten ahmis koko sarjaa kerrallaan, koska en halua et nää kirjat loppuu liian nopeaa.

      Michael on edelleen vaan niin täydellinen <3

      Delete
    2. Nää alkupään kirjat on kyllä vielä niin ohuitakin, ettei näitä edes lue kovin kauan. Mulla taas sellainen fiilis, että voisin ahmia tän kerralla ! :D Tulisipa ainakin yhden kerran luettua koko sarja :D Yritän just metsästää puuttuvia osia kirppareilta ym. 1-4, 6, 11 osat löytyy kotonta :D Sitten tähän voisi palata aina silloin kun tekee mieli <3

      Delete

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib